Aannemers zijn hard werkende veldwerkers. Ken jij startende aannemers in jouw familie of vriendenkring en/of ben je er ook eentje? Het is altijd van belang dat alle startende aannemers zich gezond weten te houden. Je zult hieronder lezen hoe startende aannemers ten alle tijden gezond kunnen zijn en blijven. Lees dus een stuk verder om meer te weten over dit onderwerp.

Aannemers zijn mensen die panden bouwen en verbouwen. Je snapt dat je hier te maken hebt met zon en regen. Daarnaast bevind jij je soms ook op een bepaalde hoogte, waardoor je daarvoor goed moet eten. Denk er maar aan wat er kan gebeuren wanneer een aannemer gedurende de zomer zijn werkzaamheden op een bepaalde hoogte uitvoert en hij lage salie heeft. Aannemers hebben heel vaak ook te kampen met lichaamsproblemen. Heel vaak moeten zij bijvoorbeeld hurken, klimmen, lopen, sjouwen en noem maar op. Voor al deze werkzaamheden is het dan van belang dat je goed eet en vooral sport. Als startende aannemer is het daarom van belang dat je gezond dient te zijn. Manieren om jezelf als aannemer gezond te houden, zijn namelijk door:

  • Gezond te eten:
    • Het nuttigen van groenten: als startende aannemer kun je heel simpel ook groentesalades eten. Je kunt bijvoorbeeld slablaadjes, komkommers, tomaten in een kommetje doen. Strooi wat gezonde slasausje erover en gewoon opeten.

Je kunt daarnaast ook heel gezonde groentesoorten klaarmaken en eten, in plaats van alleen groentesalades te gebruiken. Denk hier bijvoorbeeld aan bladgroentes zoals spinazie.  Een van mijn betere vrienden is een aannemer Eindhoven die enorm veel van groenten houdt. Hij is een van de bedenkers van dit artikel geweest

  • Het nuttigen van fruit: fruit is een substituut van groenten. Je kunt ook elke dag fruit eten om gezond te zijn. Gebruik dan niet altijd de zoette vruchten, zoals ananas, watermeloen, druiven, etc. Het is van belang dat je combineert met kersen, pompelmoes, etc. Kersen zijn vooral goede vruchtensoorten, omdat die ontzettend veel vitamine C bevatten.
  • Te sporten:
    • Je hoeft bijvoorbeeld niet perse naar de gym te gaan. Je kunt heel gemakkelijk ook aan sport doen door bijvoorbeeld te zwemmen. Zwemmen is een heel simpele manier om jouw lichaam je laten bewegen. Wanneer je zwemt, beweegt jouw heel lichaam zonder dat je het soms opmerkt. Nadat je klaar bent met zwemmen, kun je douchen en meteen gaan slapen. Wanneer je wakker wordt zul je dan opmerken dat jij je beter zal voelen.

Dit artikel kun je heel goed gebruiken als startende aannemer. Indien je het zwaar werk nog niet gewend bent, is het altijd belangrijk dat jij jezelf oefent om gezond te zijn. Je zult opmerken dat je hierdoor, gedurende de jaren heen, weinig fysieke lichaamsproblemen zal hebben. Gezondheid staat ten alle tijden op de eerste plaats. Een gezonde levensstijl kan niet een ieder blijven behouden, maar het is van belang dat jij anderen kunt bewijzen dat het wel kan! Als mens ben je sterk en slim en daarom is het ook goed om een voorbeeld te zijn voor anderen. Tot slot hopen wij dat je jezelf goed prepareert voor het zwaar werk en wensen wij jou ook heel veel succes toe in jouw werk!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published.