Elke moderne samenleving zit nu eenmaal complex in elkaar en komt het door de tal van activiteiten, dat men doorgaans niet de tijd heeft om er een gezonde levensstijl op na te houden. Naast de welvaart, moet dus ook aan het welzijn worden gedacht en maakt de juiste voeding en voldoende sport daarin alle verschil uit. Voor mij, Hans, was het dus een roeping om een steentje bij te dragen aan een gezonde samenleving.

Daar is er ook een flinke dosis ervaring voor nodig

Aan adviezen en tips voor het leiden van een gezonde levensstijl is er bepaald geen gebrek, maar ligt het verschil wel in de praktische toepassingen van de verstrekte informatie. De ervaring die ik door de jaren heen heb opgedaan, zorgt er gelukkig wel voor, dat ik uit de eerste hand de adviezen kan geven die nu net wel het verschil zullen uitmaken. Natuurlijk is ervaring alleen niet voldoende, maar moet ook in het dagelijks leven uitgekeken worden naar de tal van mogelijkheden die er steeds bij komen. Door daar tijdig op in te spelen, kunnen de nieuw opgedane ervaringen gedeeld worden met het groter publiek. Daarbij is wat extra durf nooit een slecht idee omdat door de grenzen te verleggen, er ook veel meer ontdekt kan worden.

Elke bijdrage is welkom

Kennis maakt macht en is het dus altijd mooi meegenomen. Ondanks mijn ruime ervaring en het groot netwerk waarop ik altijd kan rekenen, valt er nog altijd veel te leren op het gebied van voeding en sport. Dat is precies waarom het belangrijk is, dat er geen sprake mag zijn van een afstand tussen mij en de personen die graag ook hun ervaringen willen delen. Ook van mijn kant uit, zal er zo een op maat gesneden advies worden gegeven. Het is bij mij in het begin ook niet van een leien dak af gegaan en zijn er veel fouten gemaakt. Dat is echter juist een teken om door te zetten en er sterker van te worden. Gezond eten houdt dus veel meer in dan elke dag voldoende fruit en groenten te nuttigen en dient het gezien te worden als een compleet pakket van maatregelen. Daar komt de nodige beweging er ook bij kijken. Verder mag er nooit uit het oog worden verloren, dat elk individu nu eenmaal uniek is en vaak een op maat gesneden aanpak nodig is.

Door meer over mij te weten, is het ook eenvoudiger om met de opgedane kennis niet alleen jezelf, maar ook anderen mee te helpen. In de praktijk is het namelijk lang niet altijd zo eenvoudig om de juiste balans tussen voeding en voldoende beweging te kunnen vinden. Met een duw in de juiste richting zal het echter wel lukken en kan er daarvoor gekeken worden naar de wijze waarop ik te werk ben gegaan.