Babi Ketjap

Nog niet eens 10 minuten kokkerellen

Slechts één pitje nodig...

Nodig voor 2 personen: een grote ui, een paprika, 2 ons taugé, 2,5 ons vlees, eventueel twee teentje knoflook. Snij het vlees in smalle plakjes en de ui en paprika in groffe stukjes en was de taugé
Verder wokolie (of zonnebloemolie), zout, kerrie, tomaten ketchup, Ketjap Manis (half kopje), een halve theelepel sambal en eventueel vetsin
Zout het vlees, doe deze in een hete wok met daarin een paar druppels olie. Doe daar wat kerrie bij en bak het vlees (eigenlijk schroeien) tot het knapperig bruin is geworden (2 minuten). Leg het vlees apart.
Nu kan er een flinke scheut olie in de wok. Wanneer deze gloeiend heet is geworden kan de ui, paprika en knoflook er in. Na ongeveer 2 minuten wanneer de ui glazig en lichtbruin geworden is, giet eventueel overtollig olie uit de pan.
Nu kan de taugé en sambal er bij. Schep alles ongeveer 10 seconden om. Houd het vuur onder de pan hoog....
Tenslotte kan het vlees weer terug. Even omroeren..maximaal 10 seconden en strooi eventueel wat vetsin erbij
Giet nu de ketjap (half kopje)in de pan.
Gelijk een hele grote flinke scheut tomaten ketchup
en ongeveer een half kopje water. Blijf nog 1 minuut roeren...klaar !!!
Kijk in www.livaad.nl welke ketjap glutenvrij is. Dat geldt natuurlijk ook voor de andere ingredienten

De taugé moet nu nog steeds knapperig zijn.
Dien de babi ketjap op met gekookte witte rijst.
 
U kunt de sap van de Babi Ketjap eventueel binden met maizena of aardappelzetmeel.

Als vlees kunt u alle soorten varkensvlees gebruiken, zoals malse fricandeau maar origineel hoort er dunne repen buikspek in.
Zodra de groente in de olie komt moet het een heleboel herrie geven, de buren moeten horen dat u aan het wokken bent !!!
Op de camping dus geen Skottebray!!

Terug