Vlees Stroganaad

Hier kan geen sterrenrestaurant tegenop

En dat binnen 10 minuten op één pitje...

Benodigdheden voor twee personen: 250 gram biefstuk, fricandeau of ander mals vlees, een ui, een paprika, een runder bouillonblokje, maizena of aardappelzetmeel en een klein blikje champignons, een tomaat en weer schone handjes.
Snij het vlees in dunne plakjes (halve centimeter), snij de ui in grote stukjes, snij de paprika en tomaat in (platte) dobbelsteentjes
Breng een halve liter water aan de kook en los er een bouillonblokje in op. Zet het bouillon even opzij
Met een heel klein beetje wok of zonnebloemolie in de wok braad het vlees even aan tot het gaar is, Leg het dan even opzij.
Wok de ui en paprika gedurende 2 tot 3 minuten in zeer hete olie. De ui is dan een klein beetje bruin....
Voeg dan de champignons er aan toe en schep de groente een aantal keren om.
Indien u niet van champignons of paprika houdt, kunt u deze vervangen door een potje dunne spercieboontjes of desnoods doperwtjes.
Voeg het vlees bij de groente.Als laatste kunnen de tomatenstukjes erbij
Vervolgens giet 70% van de bouillon er bij. Blijf roeren tot alles weer kookt.
Bindt nu het bouillon met maizena of aardappelzetmeel. Dit bindmiddel is gemaakt door twee eetlepels maizena of aardappelzetmeel op te lossen in een half kopje water
Wanneer het te dik wordt kunt u het overgebleven bouillon bij voegen. Samen met patat of gebakken aardappels heeft u een wereldgerecht waar u vriend en vijand mee verrast !!!
Terug