Sap Sooi

De Nederlandse variant op Tjap Tjoy

Binnen 20 minuten klaar, zelfs op de camping met één gasbrander

Benodigdheden voor 2 personen: 0,5 liter water, 1 grote ui, 300 gram half om half gehakt, 1 bouillon blokjes, zout, peper, 100 gram rijst, 1 theelepel sambal, twee kleine of 1 grote paprika, 1 theelepel kerrie en schone handen.
Kook de rijst (8 minuten) en laat het op een warme plek staan. Voeg bij het gehakt de sambal,peper,zout en de kerrie toe en rul het gedurende 5 minuten tot het bruin en gaar is.
Kook het water en voeg het runderbouillonblokje toe.
Snij ondertussen de ui en paprika in niet te klein stukjes
Wok deze gedurende 3 minuten in kokend hete wok of zonnebloemolie
Nu kan het gehakt erbij en roer even alles door elkaar
Als alles weer lekker heet is geworden
Voeg dan het bouillon er bij en breng het weer aan de kook
Samen met de rijst, met veel sap (bouillon)..lekker slurpen.....    TERUG