Opoe's hanensoep

Kippensoep met ballen uit de tijd toen geluk heel gewoon was..

Proef eens een keer echte soep in plaats van soep uit een pakje, zakje of blikje

Benodigdheden voor 2 liter: 2 liter water, 1 kippenpoot, 150 gram half om half gehakt, een ui, 2 bouillon blokjes, 50 gram glutenvrije vermicelli , zout, peper en schone handen.
Splijt de kippenpoot in twee delen en snij eveneens de geschilde ui in twee delen. Alles kan nu in de pan met water. Breng deze aan de kook
Laat hierna alles op een zacht pitje ongeveer een uur aan de kook. Na ongeveer een uur laten trekken kan de ui naar de vuilnisbak.
Verwijder de vel en de botjes van de kippenpoot
Trek m.b.v. twee vorken het kippenvlees uit elkaar
Maak van het gehakt (met zout) kleine balletjes. Gebruik geen paneermeel !!
Het vlees kan de pan in
De ballen direct daarna in de pan
Vervolgens de vermicelli
Als laatste de twee bouillonblokjes

Attentie !!! Op de foto staat een pakje bouillonblokjes van Albert Heijn afgebeeld. Deze zijn inmiddels niet meer glutenvrij. Voor glutenvrije bouillonblokjes kijk naar Livaad on line !!

Nu nog een kwartiertje napruttelen
Smakelijk
Terug