BKB's volgens het vernieuwde LUKT ALTIJD recept

Brazilliaanse Kaas Broodjes....het succes van de Coeliakie Lotgenoten Forum

Kost geen drol, smaakt een stuk beter. Dit is het verbeterde recept !!!!

Geen droge broodjes meer.....en het deeg hoeft ook niet af te koelen....

Benodigdheden voor 9 broodjes: 300 gram tapiocameel, 3 ons geraspte kaas, 3 GROTE eieren, 100 gram melk,50 gram olijfolie, zout en peper, een  zakje bakpoeder, oregano en maanzaad of sesamzaad.
Gebruik weggooi aluminium bakjes welke te koop zijn bij de supermarkt en bij Blokker. De bakjes kosten ongeveer een euro 15 stuks. U kunt ze eventueel hergebruiken. Allereerst...zet de oven aan zodat deze op temperatuur kan komen (200 graden).     Meel, kaas, eieren,zout, oregano, melk, bakpoeder en olie kunnen in willekeurige volorde in de beslagkom gegooid worden
Met een stevige mixer nu alles met kneedhaken lekker door elkaar husselen totdat het een egale pap is geworden.
Verdeel het deeg met twee lepels over de 9 aluminium bakjes.  Doordat er meer olie in het slag zit zullen de broodjes niet droog worden !!!!
Met een vork het deeg verspreiden zodat het gehele bakje gevuld is. 
U kunt nu maanzaad of sesamzaad of wat anders over het deeg verspreiden.
Nu kan het voor ongeveer 20 minuten de oven in. Haal de broodjes eruit wanneer deze LICHT bruin geworden zijn.
Laat ze daarna even afkoelen. Snij ze door midden en beleg ze met b.v. ham of salami

Met een camping-oventje (800 watt) zijn deze broodjes ook op de camping te maken !
De broodjes kunnen nu in een zakje verpakt de vriezer in. Wanneer ze bevroren zijn duurt het ongeveer 2 uur wanneer u ze weer kunt eten, of ze moeten even voor 20 seconden in de magnetron


TERUG