Taard

Taard voor klojo's (piece of cake)

Zelfs met één kreupele linkerhand lukt het !!

Benodigdheden: 100 gram meel (Schär A of C), 100 gram basterdsuiker, 4 eieren, een paar druppels citroensap (hoeft niet) en wat boter. Zet een pan water op het vuur en laat het ongeveer 80 graden warm worden (we kijken niet op een graadje nauwkeurig) De vier eieren kunnen nu in de beslagkom samen met de suiker en de paar druppels citroensap.
Meng dit met een mixer ongeveer een minuut of 4/5 totdat het in volume gaat toenemen.(Denk om het plafond en het toerental van de mixer...) Na een minuut of 5 is het mengsel lekker warm en luchtig, laat het een paar minuten afkoelen. Schep nu beetje voor beetje het bakmeel langzaam om door het beslag, dus niet met de mixer.
Het beslag kan nu in een met boter ingevette bakvorm gedaan worden. Alles bij elkaar toch al een minuut of 8 keihard werken... De bakvorm kan nu in de voorverwarmde oven op 175 graden. (ook hier kijken we niet op een graadje...) Na een biertje (30 minuten) kan het uit de oven....Open gelijk de bakvorm.
Bestrooi de warme bovenkant met (poeder)suiker en draai de taard om. Als het afgekoeld is met een (elektrisch) mes in twee of drie plakken snijden. De ingredienten voor de taardvulling bestaan uit 0,5 liter slagroom, 4 eetlepels suiker, aardbei of ander fruit en amandelschaafsel (kan ook chocolade vlokken) De slagroom met de suiker met de mixer net zo lang kloppen en roeren totdat het op echte slagroom lijkt. Denk weer om het plafond.
Snijd het fruit in kleine plakjes. Breng een ruime laag slagroom en fruit aan op de eerste laag.. Er bovenop gaat de tweede laag...
Ook deze wordt voorzien van een riante laag slagroom en fruit Vervolgens laag drie erop met weer wat magere slagroom. Alle slagroom die nog over is nu lekker verdelen over de hele taart, inclusief de zijkant. Haal desnoods een plamuurmes uit de schuur om het op te brengen.
Kosten:

100 gram meel (€ 0,80)
4 eieren (€ 0,80)
Suiker (€ 0,20)
0,5 bakje aardbeien (€ 0,80)
0,5 liter slagroom (€ 1,00)
half zakje amandelschaafsel (€ 0,70)
Elektra/gas (€ 0,10)
 
Bij elkaar (€ 4,40) Daarvoor heb je een taard met 8 riante punten.
Dat is nog geen 55 cent per gebakje !!!

Terug
Het amandelschaafsel (of chocolade vlokken/hagelslag) nu op de zijkant aanbrengen... Snijd de taard in punten en een gedeelte kan gelijk de vriezer in. En de bovenkant versieren met de rest van de vruchten.