Ajam vlerk bedis makkan pan

Als hoofdmaaltijd of bij de borrel, thuis, in de tuin of op de camping

Minimale leeftijd 18 jaar...

Benodigdheden: Zout, peper, sambal, smaakverfijner, kerrie, vetsin en wokolie
En een kilo kippenvleugels (Hoofdmaaltijd 2 personen)
Hak de vleugels in tweeën en bestrooi deze met zout
Daarna wat peper en een theelepel vetsin
twee theelepels kerrie
drie theelepel sambal
Een eetlepel wokolie
en een paar scheuten smaakverfijner
Alles omroeren en minimaal 1 uur laten intrekken.
TIP:
Het gerecht wordt in de pan op tafel gezet. Zonder bestek één voor één een stukje af kluiven. Geen patat of rijst erbij, hooguit een biertje
TIP:
Het gerecht kan ook koud geserveerd worden bij de borrel. Niet geschikt voor kinderen (sambal) en niet lekker zonder sambal !

Terug
Bak de kippenvleugels in een wok ongeveer 30 minuten. Voeg geen olie in de wok, deze zit al in de marinade. Blijf tijdens het braden de vleugels omscheppen.