Hawaïaans-Thaise kip pangang goreng.

Als u dit één keer hebt gegeten, verandert uw leven totaal..

U wordt een ander mens. En dat voor minder dan 5 euro

Benodigdheden voor 2 flinke eters: Ongeveer 250 gram kipfilet, 100 gram meel, maïzena, wokolie, ui, taugé, wijnazijn, teentje knoflook, vier schijven ananas in blik, bakpoeder, witte basterdsuiker, gemberpoeder (of vers), tomatenketchup, kerriepoeder, zout en peper.
Snij het vlees (kan ook varkensfilet zijn) in stukken van ongeveer 2 bij 1 bij 1 centimeter, doe de kerrie, zout en peper erbij en meng alles door elkaar.
Gebruik voor het maken van het beslag een kom. Doe daarin 100 gram meel, 4 eetlepels maïzena, 1,5 theelepel bakpoeder en één eetlepel olie. Meng dit door elkaar en voeg daar ongeveer 250 ml water aan toe
Blijf net zo lang roeren en kloppen tot het beslag klontvrij is en ongeveer net zo dik is als yoghurt. Voeg nog wat water toe als het te dik is. Het beslag is nu klaar.
Gebruik voor het maken van de saus een andere kom. Doe daarin 100 gram suiker, 2 eetlepels maïzena, snufje zout, 4 eetlepels wijnazijn,
1 theelepel gemberpoeder (djahé), teentje knoflook en 6 eetlepels tomatenketchup. Volgorde maakt niet uit, het is nou toch een zooitje.
Tenslotte al het sap uit het blikje ananas erbij. Alles lekker door elkaar roeren en de saus is klaar. (niet proeven, is niet erg lekker.....).
Snij de ui in grote plakken, snij de ananas en was de taugé. U kunt nu rustig een (lange) pauze inlassen.
In een wok wordt nu een flinke laag olie goed heet gemaakt. Al het vlees wordt nu even hierin gebakken tot dat het een lichtbruine kleur krijgt.
Schep het vlees uit de pan, laat het even uitlekken in een zeef en meng het vervolgens in het beslag
Roer het vlees ongeveer een minuut door het beslag en giet al het overtollig beslag uit de kom.
Pak nu de stukjes vlees één voor één met een vlees- of BBQ-tang uit de beslagkom en doe ze in de wok
Draai ze om als de ene zijde bruin is geworden. Dit gaat vrij snel. Het vlees krijgt nu een knapperig krokant korstje. Verzamel al het gebakken vlees weer in een vergiet of zeef.
Ook nu kunt u een lange pauze inlassen. De handelingen hierna duren maar een paar minuten.
Haal nu het merendeel van de hete wokolie uit de pan tot er een klein bodempje overblijft. Verhit dit goed.
Wok de ui ongeveer een minuut en doe er de taugé en ananas bij. Laat dit ongeveer nog een minuut in de hete pan.
Alles kan nu overgegoten worden in een kom. Zet de pan weer op het vuur
De vlam onder de pan kan iets lager gezet worden. De saus kan nu in de pan, blijf roeren totdat het bijna aan de kook raakt.
Voeg nu het vlees hieraan toe en roer het goed door de saus.
Na een minuut is alles weer op temperatuur en kan de gewokte uit, taugé en ananas erbij
Roer alles nog even door elkaar.
Samen met witte rijst heeft u er een behoorlijke overheerlijke maaltijd aan !!

TERUG