Gewoon smerig lekkere loempia's !

Leve de vette hap...hebben we wel verdiend !

Een half uurtje fröbelen en je hebt dan wel 8 grote loempia's

Benodigdheden voor 8 middelgrote loempia's: Zakje gesneden witte of Chinese kool 300 gram, zakje taugé 250 gram, 5 eieren, bakje gepelde Noorse garnalen 125 gram, 150 gram schouderham, 16 rijstvellen, wat margarine, (wok)olie en Zanza soeparoma.
Laat in een hapjespan of wok een scheutje wokolie goed heet worden en smijt de kool en taugé erin. Laat het een paar minuten goed heet worden zodat het wat slinkt en licht gaar wordt.
Voeg er eventueel wat sambal aan toe. Een paar flinke scheuten soeparoma of smaakverfijner erbij en het vuur kan gedoofd worden.
Kluts een eitje en bak deze in een koekenpan...herhaal dit 4 keer.....
Rol de vier gebakken eieren op en snij het in kleine reepjes.
Vervolgens is de ham aan de beurt...ook deze snijden in kleine stukjes
Tenslotte de garnalen. Snijd deze ook in kleinere stukjes.
Ei, ham en garnalen nu mengen met de kool en taugé. De loempia vulling is nu klaar.
Stop nu een voor een 8 rijstvellen in een met koud water gevulde schaal of koekenpan. Na een minuut of 5 zijn alle vellen zacht geworden.
Leg het eerste vel op een licht vochtige doek, leg daarna in het midden een portie loempia-vulling en verspreid deze over de lengte. Druk de massa even goed aan anders komt er te veel lucht in de loempia...
Vouw het loempiavel aan een kant dicht en besmeer de openstaande zijde met wat geklutste ei. Dat kan gewoon met de vingertjes....
Vouw vervolges de andere zijde over de eerste zijde. De loempia heeft nu een bodem van één laag rijstevel en de bovenkant twee lagen rijstevel door de twee omgevouwen delen.
Pak nu een nieuw rijstevel en leg de loempia "op z'n kop" in het midden, zodat de bodem naar boven ligt. Wanneer de gevulde loepia iets te lang is kan deze nog korter gedrukt worden...
Maak de gevulde loepia lekker nat met geklutste ei en vouw de zijkanten om. Als laatste kunnen nu de twee overige delen dicht gevouwen worden. Wees niet te zuinig met de geklutste-eilijm...
Wanneer dit gebeurd is hebben de loempia's aan beide kanten drie lagen met rijstevel. Wanneer 4 loempia's gereed zijn, opnieuw 8 rijstevellen in de koekenpan met water en vervolgens de laatste 4 loempia's maken.
In plaats van garnalen kunt u ook stukjes gekookte kip gebruiken.
Verpak de loempia's in folie...Ze kunnen nu de vriezer in.Kosten:
Taugé ...1,09 euro
Kool.......0,97 euro
Garnalen...1,29 euro
Ham.(Aldi).....0,75 Euro
Eieren....0,70 Euro
16 rijstevellen..... 1,60 Euro
Totaal maximaal 6,40 euro voor 8 vrij grote loempia's
Dat is 80 cent per stuk !!!

Terug
TIPS !!! 1. De loempia's gewoon laten ontdooien en niet m.b.v. de magnetron.
2. Haal direct de folie van de loempia wanneer deze uit de vriezer gehaald is, anders blijft het plakken.
3. Het beste is om de loempia niet in een frituurpan te bakken maar in een koekenpan met een laagje frituurolie.
Hiermee voorkomt u dat het frituurvet in de frituurpan onbruikbaar wordt mocht tijdens het frituren de loempia gaat scheuren.
In een koekenpan is de kans op scheuren nagenoeg nihil.
Bak beide zijden ongeveer 4 minuten.