Een kwestie van een paar minuten...Satésaus !!

Katjangsaus, satésaus of pindasaus ... een kind kan het maken !

Veel kant en klaar pindasauzen zijn niet tarwezetmeelvrij en ook niet echt lekker..
Daarom doen we het zelf maar weer. Eigenlijk in net zoveel tijd, maar veel lekkerder en goedkoper.

Benodigdheden: Een halve pot pindakaas, een gesneden uitje, olie, suiker, sambal, ketoembar, ketjap, Zanza smaakverfijner en wat citroensap
Verhit een flinke scheut olie in de pan
Fruit de gesneden ui (en eventueel een teentje knoflook) een paar minuten.
Haast ? sla het uitje dan maar over...
Zet de vlam onder de pan op een laag pitje en schep een halve pot pindakaas in de pan
Blijf flink roeren zodat de pindakaas smelt en vloeibaar wordt.
Voeg nu een flinke scheut ketjap toe totdat de saus een donkere kleur krijgt
De vlam kan weer hoog gezet worden en ongeveer 3 koppen water toevoegen..(maakt niet uit als het te "waterig" wordt)
Een flinke schep sambal erbij..blijf roeren !.....
en ongeveer een theelepel ketoembar.
Wat scheutjes soeparoma (smaakverfijner)........
Een stuk of drie eetlepels suiker......
En tenslotte een paar druppels citroensap
Laat nu de saus net zolang pruttelen totdat deze de juiste dikte heeft.
Proef tijdens het indikken even of er nog wat suiker, ketjap of smaakverfijner bij moet.
Wat over blijft kan gewoon de vriezer in!
Terug