Tjap Tjoy

Maakt u zelf Tjap Tjoy uit een pakje of potje en vindt u dat lekker ???? dan niet verder kijken !

Niet mokke....lekker wokke !

4 ons fricandeau, een ui, paprika, taugé, prei, wortel, zout, blikje bamboescheuten, blikje gesneden champignons, 2 runderbouillon blokjes, glutenvrij meel, gember of djahé, wokolie, zout, oystersaus of ketjap en een bindmiddel (aardappelzetmeel, maizena ed). Snijd de paprika in grove stukken. Houdt u niet van paprika ? Snij dan een ongeschilde komkommer in plakjes Rasp de wortel en snij het in dunne plakjes. Kook ondertussen 1 liter water en los dan 2 runderbouillionblokjes er in op.
Snijd de ui in grove maar dunne stukjes Was de prei en snijd ook deze in kleine stukjes Alle benodigde groenten zijn nu gereed.
Zout het vlees en snijd het in stukjes. Sla de stukjes vlees plat met een hamer. Kluts het ei in een kom en meng het vlees er goed door.
Leg nu het vlees plat op een snijplank en bestrooi het aan beide zijden met meel Wanneer de olie in de wok bloedheet is, het vlees ongeveer 2 minuten braden totdat de korstjes lekker bruin worden. Vervolgens het vlees weer op de snijplank om eventueel wat kleiner te snijden Opnieuw wokolie enorm verhitten (heter dan heet) en dan de ui 30 seconden wokken, daarna de paprika en wortel erbij. Na twee minuten kan de overige groente erbij
Voeg nu 5 eetlepels oystersauce of ketjap en een theelepel djahé toe en na een minuut ongeveer 3/4 liter bouillon Na weer een minuut een papje bindmiddel erbij om het wat te laten binden. (Een papje maak je door twee eetlepels maizena of aardappelzetmeel te mengen met een half kopje water) Op de foto staat een allesbinder, kijk in Livaad welke allesbinder momenteel glutenvrij zijn !! Genoeg voor 6 personen maar kan natuurlijk ook deels de vriezer in.
De gluten en tarwezetmeelvrije oystersaus (Asli) is (soms) te koop bij Xenos. Anders neemt u de ketjap van Improba.
Terug
Attentie !!! Op de foto staat een pakje bouillonblokjes van Albert Heijn afgebeeld. Deze zijn inmiddels niet meer glutenvrij. Voor glutenvrije bouillonblokjes kijk naar Livaad on line !!