Superflames

45 minuten creatief knutselen, 15 superflames !

Superflames zijn een soort kruising tussen frikandellen, saucijzenbroodjes en vlammetjes. Patent is nog niet aangevraagd !

Benodigdheden: ongeveer 6 ons gehakt, 4 eieren, sambal, ketjap, zout, gehaktkruiden, paneermeel, kerrie en rijstvellen Smijt het gehakt, twee eieren, sambal (lekker veel), kerrie, zout en wat paneermeel in een kom Lekker met de handjes de zaak kneden en mengen
Maak van het mengsel ongeveer 15 balletjes en rol deze een voor een uit tot ongeveer tien centimeter lang en duimdik Stop ongeveer 5 rijstevellen in een koekenpan gevuld met koud water en laat deze ongeveer 5 minuten wellen. De kleur van de rijstevellen zal langzaam wit worden Pak nu het bovenste rijstevel voorzichtig met beide handen uit de koekenpan en laat het ongeveer 20 seconden uitlekken.
Leg het rijstevel op een vochtige (thee)doek (anders plakt het op het aanrechtblad). Leg er een rol gehakt op Vouw het rijstevel aan één kant over de gehaktrol
Smeer het rijstevel in met een gedeelte van twee geklutste eieren. Vouw nu de zijkanten van het rijstevel om. Rol nu langzaam het rijstevel op en zorg er voor dat het laatste gedeelte nog vochtig is van de "lijm" (de geklutste eieren)
De Superflames kunnen direct uit de vriezer in de frituurpan. Ongeveer 5 minuten laten frituren. Draai halverwege de Superflame om zodat boven en onderkant even bruin zijn.

Rijstevellen zijn te koop in de Toko's. Let goed op de ingrediënten. De rijstevellen van Co Cai bestaan uit 99 % rijst en 1 % zout. Dit merk wordt door de meeste Toko's verkocht.

Terug
Herhaal het net zolang tot alles op is. Het resultaat zal ongeveer 15 Superflames zijn. Pak de Superflames in in zilverfolie en stop ze in de vriezer Maakt u ze voor kinderen ??? dan een heel klein beetje sambal !!!