Hogeschool Pizza

15 minuten werk, 45 minuten rust en de pizza is klaar !!

Heftig, zwaar, maar leuk werk

Benodigdheden: kaas, tomaten, glutenvrij meel, ham, ananas, kappertjes, olijven, gist, zout, olijfolie en oregano Doe anderhalf kopje water in de kom en roer het zakje gist er door heen Voeg het meel toe totdat het geheel niet meer nat is. Het deeg blijft echter nog niet echt één compacte massa.
Voeg ongeveer 3 eetlepels olijfolie en twee eetlepels zout toe. Nu ongeveer 5 minuten lekker kneden. Wanneer het nog steeds niet één geheel wordt, voeg er dan nogmaals wat olijfolie aan toe. Wanneer het deeg gereed is, bestuif het aanrecht en de deegroller met meel, zodat het deeg er niet aan vast blijft plakken.
Nu met de deegroller een proef-plak rollen. Wanneer het deeg scheurt, weer een beetje olijfolie toevoegen. Maak vervolgens de plak weer tot een bal en maak nu weer een deelplak, ditmaal op een stuk aluminiumfolie. Omdat de deegplak minder elastisch is dan normaal deeg kan de plak nu makkelijk verplaatst worden door het met boter ingevette bakblik op het deegplak te plaatsen en alles omdraaien. Verwijder de folie en de pizzabodem ligt nu op de bakplaat zonder dat het gescheurd is! Kook de tomaten een paar minuten totdat het velletje los gaat raken
Verwijder de velletjes van de tomaten Maak met de kaasschaaf een 20-tal plakjes kaas Leg op de pizzabodem de ham en de stukjes ananas. Zorg er voor dat de ananas niet nat is, door ze even door een theedoek uit te knijpen, anders blijft de bodem slap.
Verspreid de tomaten over de pizza Leg nu de plakjes kaas over het geheel Leg de olijven en kappertjes daar weer op en bestrooi de hele pizza met een lekkere hoeveelheid oregano
Stop de pizza in een op 250 graden voorverwarmde oven Na ongeveer 45 minuten is het klaar Bon appetito !!!!
Wilt een totaal andere pizza ?
In plaats van de ananas twee kleine blikjes zalm en u heeft een heel andere smaak.
Of met geruld gehakt en uitjes....
Terug