Fish & Chips

Of te wel Lekkerbekkie met grote frietjes

Dit wereldgerecht staat binnen 10 minuten op tafel

Benodigdheden voor 2 personen: Twee grote stukken diepvries filets, twee aardappelen, frituurolie, zout, peper en glutenvrij meel.
Koop uw vis niet bij de visboer maar uit de diepvries bij de supermarkt. Erg lekker en goedkoop is de Victoriabaars (deze is van Aldi)
Strooi zout en peper op beide kanten van de vis, daarna een aantal eetlepels meel. Wrijf de meel in over de gehele lengte van de vis en ook hier weer aan beide zijden.
De meel voorkomt dat de vis vast blijft plakken aan de bodem van de pan, en tevens krijgt u hierdoor een krokant bruin laagje om de vis. (Gebruik geen melk of geklopte ei om een bloempapje te maken.)
Bak de vis in de zeer hete olie. Draai om de 1,5 minut de vis om. Na 5 a 6 minuten is de vis bruin en gaar. Even laten uitlekken op keukenpapier.
Schil twee aardappelen en snij deze in grote repen. Op de foto kunt u de grootte vergelijken met rechts normaal patat.
De beste vissoort is Victoriabaars.
Deze wordt niet droog na het frituren.

Andere vissoorten zoals kabeljauw, koolvis en Pengasius worden dat wel en zijn beter geschikt voor het koken of het bakken.
Blijft natuurlijk kwestie van smaak.

Laat de vis ontdooien buiten de koelkast (2 uur).
Niet in de magnetron ontdooien !!!

De "engelse" patat kan nu in dezelfde pan met dezelfde olie. Na ongeveer 5 minuten zijn ze gaar en bruin. De olie kunt u nu weggooien.
Terug
De Fish & Chips dient u zonder bestek te nuttigen.
Die rare Britten smijten altijd een flinke scheut azijn over vis....Wij beschaafde Hollanders kunnen de vis eventueel besprenkelen met een paar druppels citroensap.